top of page

wo 04 okt

|

Tilburg

Fokko

Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die zijn relationele onvermogens graag serveert met een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. Even prakken. Voila! Fokko.

Fokko
Fokko

Tijd en locatie

04 okt 2023, 19:00 – 05 okt 2023, 23:00

Tilburg, Heuvel 48, 5038 CS Tilburg, Nederland

Over het evenement

Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die zijn  relationele onvermogens graag serveert met een portie gecultiveerde  lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder  gitaargeweld. Even prakken. Voila! Fokko.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond  gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te  schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als  songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een TMF award en  optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross gooit Fokko het over een  andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en  alle teksten in het Nederlands zijn. De band scoort een culthit met Kip  Paard Koe. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer  naar huiskamer en brengt hij drie akoestische ep’s uit. Maar de  gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 verschijnt  Stadaarnietzodoeiets, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw  uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers. In  2020 verschijnt nakomertje KTLL (u mag een klinker kopen) en Karin Heeft  Geen Corona raakt begin 2021 de juiste quarantainesnaar. 2022 is het  jaar van EP FF en kersthit Ding Dong Ding Dong. En nu is daar ook Life  Coach, over life coach Hans die Fokko maar een zeikerd vindt.

Deuren open om 19u. Voor dit concert heb je geen kaarten nodig maar ben op tijd van vol = vol!

Deel dit evenement

bottom of page