top of page

vr 10 mrt

|

Tilburg

John Coffey

Zes jaar nadat de band hun laatste show speelde in poptempel Paradiso, is John Coffey terug met de nieuwe track ‘STEAM WALTZ’. Een uitgelezen kans om John Coffey te zien op piepkleine podia in zweterige, uitpuilende kroegen waar geldt: vol is vol.

John Coffey
John Coffey

Tijd en locatie

10 mrt 2023, 19:00

Tilburg, Heuvel 48, 5038 CS Tilburg, Nederland

Over het evenement

Zes jaar nadat de band hun laatste show speelde in poptempel Paradiso, is John Coffey terug met de nieuwe track ‘STEAM WALTZ’, die op vrijdag 3 maart uitkomt. En dat is niet het enige: er zijn meer nieuwe songs, die later dit jaar gebundeld op een nieuw album zullen verschijnen. Een uitgelezen kans om John Coffey te zien op piepkleine podia in zweterige, uitpuilende kroegen waar geldt: vol is vol.

In september 2016 besloot John Coffey voor onbepaalde tijd te stoppen, zodat de vijf bandleden ruimte konden creëren voor nieuwe ideeën. Eind 2020, vijf jaar later en middenin een pandemie, begon het te knagen en voelde de band die oncontroleerbare drang weer om op het podium te staan, zalen op z’n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren.

Over John Coffey Van 2002 tot 2016 speelde John Coffey, vernoemd naar een personage uit de film The Green Mile, alle zalen en festivals plat met hun onstuitbare en energieke live shows. De band stond in Nederland op alle grote festivals, waaronder Pinkpop, Best Kept Sectret en Lowlands maar liet zich ook niet onbetuigd in het buitenland met optredens op Hurricane/Southside (DE), Wacken Open Air (DE), Summer Breeze (DE), Pukkelpop (BE), Dour (BE), Boardmasters (UK), Vans Warped Tour (UK), 2000trees (UK), The Global Rock Summit and Musexpo (USA)en Sziget (HU). John Coffey speelde niet alleen alle zalen plat in Nederland, maar tourde ook in de UK, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

De band bracht drie albums uit: Vanity (2009), Bright Companions (2012), The Great News (2015), waarvoor John Coffey een Edision voor Beste Rock Album kreeg, en een EP, A House for Thee (2016).

Het concert is gratis, vanaf 19u gaan de deuren dus wees op tijd want vol is vol.

Luister hier op de Spotify

Deel dit evenement

bottom of page