top of page

do 26 okt

|

Tilburg

Popronde 2023

Popronde is een intitatief van Stichting Popwaarts en is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.

Popronde 2023
Popronde 2023

Tijd en locatie

26 okt 2023, 19:00 – 27 okt 2023, 04:00

Tilburg, Heuvel 48, 5038 CS Tilburg, Nederland

Over het evenement

Onze Line-up:

Max Hell: https://www.popronde.nl/profiel/14330

Gruizige rammelrock uit de Amsterdamse indie-scene. Max Hell verscheen eind 2021 ogenschijnlijk uit het niets met band op het podium, in onder andere voorprogramma’s van Sophie Straat en Personal Trainer. Live staat Max Hell bekend om energieke optredens, waarbij “pop met punkpoeder" wordt afgewisseld door plotselinge “schreeuwen vanuit de onderbuik”.

Astronaut: https://www.popronde.nl/profiel/14538

De compromisloze liedjes van Astronaut zijn goudeerlijk en onvervalst. De teksten zijn te omschrijven als filosofisch met een nuchterheid uit de achterhoek. Na twee zelfgeproduceerde EP’s en een ‘Kleinste Theaters van Nederland Tour’ maakt Astronaut zich op voor een debuutalbum. Kom jij ze ergens zien landen?

Keenan Mundane: https://www.popronde.nl/profiel/14610

Gritty hip-hop beats and uncovering lyrics. Keenan Mundane tells you his story in this brand new saga, packed with nothing more than a mic and sampler. With influences such as JPEGMAFIA and MF DOOM, Keenan shows you a new perspective on the rugged sound of urban UK and the States.

Never Been to Berlin: https://www.popronde.nl/profiel/14492

Na vorig jaar meer dan knallende 20 shows in binnen en buitenland neer gezet te hebben, is Never Been To Berlin klaar om zichzelf nog groter op het netvlies van de popscene neer te zetten. Met hun opzwepende beats, melancholische slowburners en energieke liveshows is Never Been to Berlin klaar om heel Nederland los te trekken van hun vastgeroeste structuren.

Tijdschema:

20:30 - 21:15 Astronaut

21:45 - 22:45 Max Hell

23:45 - 00:15 Keenan Mundane

01:00 - 02:00 Never Been to Berlin

Popronde

Popronde is een intitatief van Stichting Popwaarts en is een  landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september  tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.  van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer  tot Den Haag. Gedurende die 12 weken vinden er ieder weekend van  donderdag t/m zondag Poprondes plaats. In elke stad treden de  geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en  locaties. Voorbeelden van deelnemende locaties zijn cafés, galeries,  theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het centrum van een  stad. Eén avond in het jaar zijn die de etalage voor de nieuwe generatie  popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in 2023 in elke stad gratis toegankelijk.

De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te  presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op  te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft  een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om -  in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot  drum 'n bass, van rock tot blues; bijna elk genre is vertegenwoordigd.  Jaarlijks worden ca 100 acts uit de meer dan 1000 aanmeldingen  geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en geen wedstrijd.

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act  'zappen'. De acts die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en  krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor  publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals.  Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en  festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een  mooie carrière in de muziek. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden  die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Dotan, Chef' Special,  John Coffey, Blaudzun,The Vices, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington,  Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III, WIES, Nana Adjoa, Nona, Pip Blom, MEAU,  GIAN, Jay-Way, en Haevn.

De Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor acts.  Het is voor beginnende acts - hoe goed ook - vaak moeilijk om buiten hun  eigen regio optredens te regelen en publiek te trekken. De opzet van  Popronde is om veel spannende acts op aantrekkelijke locaties in de  binnenstad te programmeren, die gratis toegankelijk zijn voor publiek.  Popronde weet veel publiek te trekken en genereert daarmee aandacht voor  de (nog onbekende) acts.

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties  die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daardoor kan men op 1  avond, gratis, veel acts checken. Daarbij ligt het accent niet op "namen  of trekkers", maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed  programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe  bands en artiesten te ontdekken in eigen stad bij podia en locaties -  die normaliter niet of nauwelijks programmeren - op onderlinge  loopafstand en in sfeervolle setting.

Planning


  • 45 minuten

    Astronaut


  • 1 uur

    Max Hell

Nog 2 items beschikbaar

Deel dit evenement

bottom of page