top of page

wo 08 nov

|

Tilburg

TAPE TOY

‘’ Gruizige gitaren, speelse loopjes en een dikke bak energie á la de nineties, dat is TAPE TOY! Inmiddels alweer vijf lentes geleden stapten vier Amsterdammers in het muzikale huwelijksbootje en zag de band het levenslicht. "

TAPE TOY
TAPE TOY

Tijd en locatie

08 nov 2023, 19:00 – 09 nov 2023, 23:00

Tilburg, Heuvel 48, 5038 CS Tilburg, Nederland

Over het evenement

‘’ Gruizige gitaren, speelse loopjes en een dikke bak energie á la de nineties, dat is TAPE TOY! Inmiddels alweer vijf lentes geleden stapten vier Amsterdammers in het muzikale huwelijksbootje en zag de band het levenslicht. Vliegend schoot de band uit de startblokken; ze wonnen de Amsterdamse Popprijs, zagen een zegetocht langs de Popronde en werden met hun poppy grunge over jongvolwassen levensproblematiek plat gedraaid op landelijke radio.

Vorig jaar verscheen de persoonlijke debuutplaat Honey, WTF?! Over verlies, rouw en vooral over hoe daarna weer dóór te gaan. Hoe moeilijk dat ook is. De donkere thema’s gegoten in aanstekelijk indierock bleek de perfecte liefdesbaby. Dansende Beren bekroonde de plaat met maar liefst vier sterren of zoals Trouw het treffend zegt: ‘De combinatie van harde gitaren met catchy hooks, direct herkenbare melodieën en meezingbare refreintjes, gebracht met een lichtzinnige directheid, maakt TAPE TOY zo goed’. Inmiddels ligt er al een nieuwe EP in het verschiet, waarmee TAPE TOY de zwaarte van zich afschudt. De band durft weer over knulligere problemen te schrijven: een gefaalde crush, of dat iemand is vergeten je te bellen op je verjaardag bijvoorbeeld! Nieuwe muziek lonkt dus aan de horizon en TAPE TOY stapt weer in de tourbus om stad en land he-le-maal aan gort te spelen. Gegarandeerd een feestje, inclusief moshpit. ‘’

Deuren open om 19u. Voor dit concert heb je geen kaarten nodig maar ben op tijd van vol = vol!

Deel dit evenement

bottom of page